Hoe kom ik bij de Voie Verte vanaf het Point d’Accueil (VVV-kantoor) van Revin?

Als je bij het Point d’Accueil van Revin buitenkomt, ga je naar rechts (volg de borden ‘Voie Verte Trans’Ardennes’). Ga aan het einde van de quai C. Desmoulins rechtdoor in de richting van de elektriciteitscentrale. Daar heb je twee mogelijkheden: linksaf kom je bij de Voie Verte richting Givet, rechtsaf ga je een tunnel in richting Charleville-Mézières. Via deze link kun je het volledige routeboekje van de Voie Verte Trans’Ardennes bekijken: http://fr.calameo.com/read/000023007da5e731d9404

 

Zijn er openbare toiletten in Givet?

Er zijn openbare toiletten in de rue de la Fausse Porte (aan de voet van de Eglise Saint-Hilaire). Ze zijn dagelijks geopend in juli en augustus van 9 tot 18 uur. 

 

Wanneer kan ik een boottocht maken?

De boten Charlemagne en Naïade organiseren boottochten door de Val d’Ardenne. Je kunt kiezen uit diverse formules voor een korte of langere riviercruise, al dan niet met een maaltijd aan boord. www.ardenne-en-bateau.com

 

Waar kan ik lunchen of dineren?

In de Val d’Ardenne vind je een hele rits restaurants, van de gastronomische keuken tot de traditionele Franse gerechten en van typische streekspecialiteiten tot meer exotische schotels.

Restaurants Produits du terroir

 

Ik zoek een overnachtingsplek, waar kan ik terecht?

Er zijn verschillende mogelijkheden, afhankelijk van wat je precies wenst: een hotelkamer, een chambre d’hôte … Surf naar de website van de Dienst voor Toerisme voor een volledige lijst van alle accommodaties in de Val d’Ardenne: www.valdardennetourisme.com – tabje ‘Slapen’ – ‘Hotels’ of ‘Chambres d’hôtes’.

Er hangt ook een actuele lijst uit van alle beschikbare overnachtingsplekken in de informatievitrine van de Dienst voor Toerisme in Vireux en de VVV-kantoren (Points d’Accueil) in Givet en Revin, die je 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 kunt bekijken.

 

Hoe kom ik bij het Fort de Charlemont?

Helaas, dit fort is niet toegankelijk voor het publiek, je kunt het dus niet bezoeken.

 

Hebt u een stadsplan?

De plattegronden van de twee grootste gemeenten van ons grondgebied, Givet en Revin, zijn verkrijgbaar in onze informatiepunten in Givet (quai des Fours), Revin (quai Edgar Quinet) en Vireux-Wallerand (place du Château). Ze worden op verzoek gratis verstrekt.

 

Waar kan ik wandelen of fietsen?

In de Val d’Ardenne is het echt heerlijk wandelen en fietsen, je waant je even in een totaal andere wereld. Er zijn tal van wandelpaden en mountainbikeroutes, te midden van de ongerepte natuur.

http://www.valdardennetourisme.com/en-ardenne/foret-dardenne/balades-et-randonnees

http://www.valdardennetourisme.com/voir-faire/itineraires

Een topografische gids met de verschillende wandelpaden van de Val d’Ardenne is te koop in de Dienst voor Toerisme en via onze webshop:

http://boutique.ardenne-insolite.com/22-carthotheque

 

Kan ik tijdens de jachtperiode een wandeling maken?

Je wilt graag gaan wandelen in de Ardense bossen. In de jachtperiode is het echter ten zeerste aanbevolen om vóór je vertrek te informeren naar de exacte data en gebieden van de jacht. Bij de Dienst voor Toerisme Val d’Ardenne is een speciale kalender van het jachtseizoen 2016/2017 verkrijgbaar.

https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1CxjS2LGb7UfZONg3bJyjrOqA-i0&hl=fr

http://www.valdardennetourisme.com/5-conseils-pour-randonner-pendant-la-periode-de-chasse

 

Waar kan ik in Givet met mijn camper/mobilhome gaan staan?

Er is een speciale serviceplaats voor campers in de rue Berthelot, met onder meer een punt voor het lozen van afvalwater. Voor één nacht tolereert de stad Givet ook campers op de square Albert 1er (rechteroever). Surf voor een volledige lijst van alle serviceplaatsen in onze streek naar de website van de Dienst voor Toerisme Val d’Ardenne: www.valdardennetourisme.com

 

Op welke dagen is er markt?

Revin: dinsdagochtend, rue Victor Hugo

Fumay: woensdagochtend, place Hamaide/place Mitterrand

Vireux-Wallerand: donderdagochtend, place des Tries

Givet: vrijdagochtend, place de la Tour/rue Saint-Hilaire/place Carnot

Haybes: zondagochtend, place de l’Hôtel de Ville

Aubrives: tweede zondag van elke maand, place de la Mairie

 

Is er gratis toeristische documentatie verkrijgbaar?

De toeristische documentatie in de Dienst voor Toerisme Val d’Ardenne (place du Château in Vireux-Wallerand) en in de twee andere VVV-kantoren (Points d’Accueil) van onze streek (Givet: quai des fours en Revin: quai Edgar Quinet) wordt gratis uitgedeeld aan onze bezoekers.

Neem gerust contact op met onze medewerkers, die je met plezier de nodige informatie geven, of download onze toeristische brochures via deze link: http://www.ardenne-insolite.com/brochures-

 

Kan ik deze streek met een groep komen bezoeken?

Wij kunnen diverse formules voorstellen om de Maasvallei met een groep te komen ontdekken. Een boottocht over de rivier, diverse bezoekjes en daguitstappen, activiteiten … Onze speciale groepsafdeling helpt je graag bij het organiseren van je project. Een gids van de Dienst voor Toerisme Val d’Ardenne kan je ook tijdens je verblijf begeleiden.

 

Waar vind ik een Wifi-connectiepunt?

De Dienst voor Toerisme Val d’Ardenne biedt drie gratis Wifi-punten in haar vestigingen:

  • Vireux-Wallerand, place du Château
  • Givet, quai des Fours
  • Revin, quai Edgar Quinet

 

Welke typische Ardense specialiteiten zijn er?

De Ardennen is een streek van lekker eten, waar je talloze verrukkelijke specialiteiten kunt proeven. Denk maar aan de befaamde cacasse à cul nu (stoofpotje met aardappelen, spek en worst), onze salade au lard (aardappelgerecht met spek), de beroemde boudin blanc (witte pens) van Haybes en de Ardense ham. Suikertaart en gâteau mollet zijn twee zoete klassiekers van onze regio. Uiteraard zijn er nog veel meer typische gerechten en zoete lekkernijen, zoals de pierres bleues van Givet. Smullen geblazen!

Kom zeker de winkel ‘Ardennes de France’ bezoeken, die gelegen is in de Dienst voor Toerisme Val d’Ardenne in Vireux-Wallerand (place du Château), of neem een kijkje op onze webshop: http://boutique.ardenne-insolite.com/