Zie foto's (2)

GIVET, Ville Fleurie "3 Fleurs"

in Givet

 • Givet is een grensplaats van 6749 inwoners die de "Givetois" wordt genoemd. Givet ligt in het noorden van het departement, in "la Pointe". Er is een natuurreservaat van 354 hectare (tweede grootste reservaat van de Champagne-Ardennen). Het is in Givet dat de samenvloeiing van de Houille en de Maas zich bevindt. De linkeroever van de stad wordt de "Grand Givet" genoemd en de rechteroever de "Petit Givet".

  Te zien:
  De citadel Charlemont van Givet, die in 1555 werd opgericht en in 1696 door...
  Givet is een grensplaats van 6749 inwoners die de "Givetois" wordt genoemd. Givet ligt in het noorden van het departement, in "la Pointe". Er is een natuurreservaat van 354 hectare (tweede grootste reservaat van de Champagne-Ardennen). Het is in Givet dat de samenvloeiing van de Houille en de Maas zich bevindt. De linkeroever van de stad wordt de "Grand Givet" genoemd en de rechteroever de "Petit Givet".

  Te zien:
  De citadel Charlemont van Givet, die in 1555 werd opgericht en in 1696 door Vauban werd herontworpen, dankt zijn naam aan keizer Karel de Vijfde.
  De Grégoire toren is een oude wachttoren die in de 11e eeuw zou zijn gebouwd en die aan de rand van de steile Mont d'Haurs ligt.
  De Victoire toren is een oude toltoren van baksteen en blauwe steen uit de 14e en 15e eeuw.
  De Porte de France beschermde de toegang van de stad tot het zuiden, op de linkeroever van de Maas, in richting van Charleville en Rocroi. In 1862 werd het omgebouwd om de doorgang van de spoorlijn mogelijk te maken, daarna de rijweg.
  Het klooster van de Récollectines, volledig gerenoveerd, vormt een prachtig cultureel complex (bibliotheek, mediatheek, tentoonstellingsruimte).
  De Sint Hilaire kerk, die in 1675 werd verwoest, werd snel weer opgebouwd. Sommigen schrijven het plan toe aan Vauban, maar zonder bewijs.
  De Notre Dame kerk, herbouwd van 1729 tot 1732, op de ruïnes van de in 1696 vernielde kerk.
  De groene weg Trans'Ardennen.

  Accommodatie en Restauratie:
  Contact: VVV kantoor Val d'Ardenne
  10 quai des Fours

  Niet te missen:
  Uienbeurs op 11 november, elk jaar.

  Meer informatie:
  Val d'Ardenne Toerisme
  Kasteelplein
  08320 VIREUX-WALLERAND
  Tel : 03 24 42 92 42
  www.valdardennetourisme.com
  info@valdardennetourisme.com
 • Gesproken talen
  • Frans