Culinair genieten tijdens uw verblijf in de Ardennen

De keuken van de Ardennen is rijk en overvloedig. Tijdens uw verblijf zult u dan ook zeker smullen en genieten. De Ardennen staan bekend om de vele wildgerechten (vooral wild zwijn of hertenvlees) en de charcuterie (Ardenner ham, pens en terrines). Proef ook de streekklassiekers zoals salade met spekjes, pens met Ardenner ham of ‘cacasse à cul nu’, een heerlijk streekgerecht dat in de Ardennen op elke menukaart prijkt.
De streek heeft ook een lange brouwerijtraditie, en er zijn dan ook diverse lokale bieren te proeven. Breng zeker een bezoek aan microbrouwerij Le Clos Belle Rose in Haybes. Hier kunt u ook brouwerijcursussen volgen.

Op zoek naar een goed restaurant in de Ardennen

Tijdens uw verblijf ontdekt en proeft u de smaken van de Ardennen op de markt, in restaurants of brasseries en bij table d'hôtes. In de restaurants proeft u de typische Ardeense smaken op hun best, bereid volgens de traditionele recepten. Maar het is natuurlijk wel belangrijk om de juiste adressen te kennen!
Op onze website vindt u een lijst met adressen van goede restaurants in de Ardennen. Deze lijst is ook te raadplegen op uw mobiele telefoon, via onze Android-app, of verkrijgbaar bij onze toeristische informatiecentra.