Volg je gevoel en ga op zoek naar de betovering van de Ardennen. In elk straatje, wandelpad of dorp ontdek je wel iets nieuws dat indruk op je maakt.

Oase van rust

Volg je gevoel en ga op zoek naar de betovering van de Ardennen. In deze streek van legenden en gezelligheid, waar traditie en emotie hand in hand gaan, ontdek je stadjes en dorpen verscholen op de oevers van de Maas of midden in de Ardense bossen. In alle eenvoud vertelt je gids je de verhalen en legenden van pittoreske dorpen in de Maasvallei. In de Ardense bossen ontmoet je dan weer tal van diersoorten, zoals vossen, everzwijnen en reeën. Elk seizoen heeft hier zijn eigen charme, activiteiten en ontdekkingen.

Eenvoud troef

Natuurlijk, authentiek, uniek … Het zijn maar een paar woorden die je volgende vakantie bij ons omschrijven. Het kasteel van Hierges, het martelaarsdorp Haybes, Givet en het fort van Charlemont zijn stuk voor stuk pareltjes, die het historische erfgoed van de Maasvallei tot leven wekken. Je staat oog in oog met plaatsen barstensvol geschiedenis. Ineens krijg je zin om ze te bezoeken, om naar binnen te gaan. In de Maasvallei koestert echt elke plek zijn eigen identiteit, geschiedenis en legenden. Volg een rondleiding en maak een reis door de tijd om het Ardense verleden te herbeleven.

Kracht en schoonheid van het landschap

De Maasvallei herbergt een uitzonderlijk natuurlijk erfgoed, dat bijdraagt tot de identiteit en de kwaliteit van de leefomgeving in de streek. Met 232 kilometer bewegwijzerde wandelpaden is de Val d’Ardenne de ideale plek om energie bij te tanken. Kom zelf ervaren hoe goed onze ongerepte natuur voor je is. Laat je verbluffen door het prachtige landschap en ervaar hoe je in alle eenvoud weer in harmonie komt met jezelf. Een gebied vol onvergetelijke trektochten ligt op je te wachten. Trek eropuit in het spoor van de vroegere leisteengroeven of verken de fauna en flora van het Ardense massief. De vele wandel- en fietsroutes blijven verrassen en geven je het gevoel in een andere wereld te zijn beland. Luister naar het ruisen van de wind in de bomen en het kabbelende water in de riviertjes om je heen. Een natuur die volop leeft en in elk seizoen weer anders is.

 

Dromen met je ogen open

Vertrek nooit zonder te hebben genoten van een uitkijkpunt. Van boven af gezien zijn de Ardennen immers indrukwekkend en schilderachtig mooi. De vele uitkijkpunten over de Maasvallei maken verwondering en betovering in je los. Het Ardense landschap is zonder meer adembenemend en verrast telkens weer, op elk wandelpad of route … Echt, je hebt het paradijs gevonden! Bij sommige uitkijkpunten kun je even gaan zitten en uitblazen, het fantastische panorama bewonderen, de kracht van de natuur ontdekken en dan weer verder gaan, op naar nieuwe horizonten.