Welkom in de Maasvallei, waar de rivier versmelt met de horizon. Laat je betoveren door de vallei en de typische charme van de dorpjes in het dal.

Schip ahoi!

Varen over de Maas is in de eerste plaats een unieke, betoverende ervaring. Laat je meevoeren op het ritme van de rivier, dwars door feeërieke landschappen en langs de steile Ardense rotswanden die imposant de hoogte in priemen. Je kunt op diverse manieren genieten van deze prachtige omgeving. Denk aan een boottocht aan boord van de Charlemagne, waarbij je meer te weten komt over de geschiedenis van de Maas, zowel aan Franse als Belgische zijde van de grens. Bij elke doortocht van een sluis ontvouwt zich een magnifiek landschap van zodra de sluispoorten opengaan. Voor de romantische zielen is er Au fil de Flo: tijdens een privécruise met schipper geniet je van een welverdiend uitje.

Aanmeren in het hart van de Maasvallei

“Varen langs de meanders van de Maas. Je laten meevoeren door de schoonheid en de natuurlijke charmes van het landschap. Het anker uitgooien om een stadje of dorp te gaan verkennen, en daarna weer verder varen over die statige rivier. Dat zou je zeker eens moeten doen tijdens je vakantie in het Maasdal.” In een aantal stadjes en dorpen in de Maasvallei liggen mooie aanlegsteigers: in Revin, Fumay, Haybes sur Meuse, Vireux-Wallerand en Givet zijn plezierboten van harte welkom. Ga voor anker bij een ‘halte fluviale’ of aanlegsteiger in een schitterende omgeving, en profiteer ervan om ter plaatse wat boodschappen in te slaan, uit eten te gaan of een activiteit te beoefenen. Een heerlijk rustige manier van reizen, waarbij je tegelijk onze dorpen en stadjes ontdekt. Aarzel dus zeker niet om aan te meren bij een van onze mooie aanlegsteigers die je her en der langs de rivier tegenkomt.

Alleen of in groep?

Sportievelingen kunnen bij ons hun hart ophalen! Wat dacht je van een tocht met een kano of kajak of een roeiboot om optimaal van de prachtige Maas te genieten? Of kies voor een elektrisch aangedreven fluisterboot voor een rustig kabbelend vaartochtje over de Maas. In beide gevallen zul je na afloop een en al enthousiasme voelen voor deze prachtige parel van de natuur. Op zoek naar een adrenalinekick? Regelmatig worden sportevenementen georganiseerd, zoals een jetskicompetitie op de Maas, die een heel weekend duurt.